Over..

De opzet van deze website is het openbare deel van Wijnendale bos te documenteren. Met nadruk op het OPENBARE deel!
(Het bosreservaat en het privé deel zijn niet toegankelijk.)
De veranderingen die gebeuren door de seizoenen heen, aangaande alles dat met het bos te maken heeft. Planten, dieren, insecten etc..

De foto’s zijn gewoon genomen vanop de wandelpaden, al struinend door het bos. Met een absoluut minimum aan verstoring.

De beelden onder de noemer “Wat gebeurt er in het bos als ik er niet ben” zijn gemaakt in overeenstemming en met de machtiging verleend door het Agentschap natuur en bos.  Met dank aan boswachter Koen Maertens.

Er is een nieuwe folder over Wijnendale bos uitgegeven met een paar herkenbare foto’s..

Ga naar https://www.natuurenbos.be/wijnendalebos of…

KLIK HIER

voor rechtstreeks te downloaden..

3 gedachten over “Over..

Voeg uw reactie toe

  1. Hebben jullie ook die reuzengrote wespennest gezien langs de hoofdweg ter hoogte van de zitbank? Qua proportie dubbel, misschien 3-dubbel zo groot als een gewone wesp. Ze zitten in een holte van een boom. Hoornaarts misschien? Uitheemse soort. Ik vind ze niet echt terug in m’n boeken. Voor de rest een mooie website!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, ik heb ze opgemerkt. Het zou om de hoornaar gaan. Het is blijkbaar minstens de derde keer dat ze een nest maken aldaar.
      Volgens de boswachter zijn de vorige twee keer de brandweer moeten langs komen om ze te verwijderen. Ik heb een poging gedaan om een paar foto’s te maken maar zonder extra bescherming toch niet echt dichtbij gegaan. Ze zien er vervaarlijk uit 🙂 Misschien nog eens een poging wagen met een dikke jas aan.

      Like

Plaats een reactie

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑