In memoriam..

Geachte boom,

net als honderden anderen liep ik vele malen langs je heen. In tegenstelling tot de meeste kreeg je telkens weer mijn aandacht. Niet dat het je opviel want je was heel erg dood. Maar in het bos betekent een dode boom een haven voor levende wezens. Kevers, andere insecten en pikkende vogels zoals spechten, boomkruipers, boomklevers etc.

Maar wat weinigen wisten is dat je kruin bewoond was door een geheimzinnig gezin. Eentje dat veel gehoord wordt maar weinig gezien. Je kruin werd bewoond door bosuilen. Begin 2017 werd er zelfs een uiltje geboren in je kruin.

Maar in de nacht van 19-10-2017 was de wind sterker dan jou. Je moest je gewonnen geven en stortte te aarde in vele stukken. Gelukkig ontsnapten de uilen deze tragedie zodat er geen levens te betreuren vielen.

Dode boom, het gaat je goed in de bomen hemel.

Mijnheer en mevrouw uil, tot snel want ik vind jullie wel.

Een gedachte over “In memoriam..

Voeg uw reactie toe

  1. Hey Kamil,

    Uit nieuwsgierigheid meteen jou blog ook ff gelezen en bekeken. Mooie ode aan de oude boom waar je fraaie beelden van de Bosuilen kon maken. Een nest lijkt me helemaal bijzonder om te volgen. Je hebt er in ieder geval een mooie reeks aan overgehouden.

    Gr,
    Remco

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: