Randgevallen en gelukzakken. (Deel 1.)

Randgeval en gelukzak:  Aan de rand van het bos vond boswachter Koen Maertens een serieus zeldzaam plantje. Een zwartsteel varentje. Volgens mij straf dat je het kent, nog straffer dat je het vindt. (Foto’s ©Koen Maertens)

 

Gelukzak:  In het bos kwam Eli Willaert een slang tegen. Dat is toch wat de meeste mensen denken als ze een hazelworm tegen komen. Eli is een gelukzak want deze hagedissen zijn er, maar laten zich zelden zien. (Foto ©Eli Willaert)

hazelworm

Randgevallen: In een ver verleden trokken de Romeinen door onze contreien om het huidige Engeland en Wales te veroveren. Een tijd terug werd een nieuwe poging ondernomen maar zover ik weet zijn ze niet verder geraakt dan Wijnendale kasteel.

Gelukzak: Waarschijnlijk meegekomen toen de Romeinen zich terug trokken uit Britannia is de Green man. Wat weinigen weten is dat deze met regelmaat door Wijnendale bos dwaalt. Wie geluk heeft ziet hem, meestal bij een dikke eik. En met een beetje geluk kun je zelfs een foto maken.

20180513-20180513-KML_4972

Gelukzakken zijn ook de mensen die meewerken aan het inventariseren van de verschillende biotopen die onderdeel zijn van het bos. En als je dan de gezochte mini dino’s kunt vinden kan de dag niet meer stuk. (Foto’s ©Wim Rommel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: